TDAH O HIPERACTIVITAT

El Trastorn per Dèficit d’Atenció amb Hiperactivitat (TDAH) és un trastorn neurobiològic que es caracteritza per tres símptomes principals: dèficit d’atenció (dificultats per concentrar-se, fàcil distracció, pèrdua d’objectes, dificultat per seguir ordres…), hiperactivitat (excés de moviment, parla excessiva…) i impulsivitat (falta de reflexió, dificultats per planificar, actuar sense pensar, etc.).

Tots presentem en algun moment de la nostra vida algun d’aquests símptomes, per això, per poder diagnosticar-lo, els símptomes han d’aparèixer abans dels 7 anys, mantenir-se en el temps -almenys 6 mesos-, que apareguin en dos o diversos ambients (per exemple, a casa i a l’escola) i que ocasionin un malestar significatiu en la vida diària de la persona.

Existeixen diferents teories que intenten explicar les causes, tot i això, actualment la causa que es considera la principal responsable és la biològica, que explica que existeix un desequilibri químic en l’àrea del cervell encarregada de l’atenció i el moviment.

TIPUS DE TDAH

Hi ha tres subtipus de TDAH:

  • El TDAH en què predomina el dèficit d’atenció,
  • El TDAH en què predominen la hiperactivitat i l’impulsivitat
  • El TDAH combinat, en què tots els símptomes es presenten amb intensitat similar.

La majoria dels nens diagnosticats amb TDAH seguiran presentant dificultats en el control de l’atenció, de l’ impulsivitat i de la hiperactivitat en l’edat adulta, per això el TDAH es considera un trastorn crònic, tot i que els símptomes varien depenent de l’edat de la persona.

Les persones amb TDAH podríen presentar també baixa autoestima, poca motivació, dificultat en les relacions socials, problemes de conducta o baix rendiment acadèmic o laboral.

ENLLAÇOS INTERESSANTS

PORTADA DESRIPCIÓ ENLLAÇ
portada_tdah Detecció i actuació en l’àmbit educatiu
Guia per a mestres i professors
enllaç
Notícia Autisme Diario enllaç
andana_tdah L’alune amb TDA: Guia pràctica per a educadors enllaç

VIDEOS RELATIUS

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*