ELS CODIS QR

Els codis QR, que corresponen a les sigles de Quick Response (resposta ràpida), semblen haver-se convertit en una moda, i fins i tot una epidèmia últimament: estan en revistes, en la publicitat, en les targetes de presentació… i fins i tot a la roba! Altrament, què és i per a què serveix aquest punter avanç en tecnologia?

Potser has vist a molta gent enfocant amb els seus mòbils aquests quadrets que, a simple vista, només pareixen uns codis de barres d’etiquetes, i que de sobte accedeixen a una pàgina web. No és com si el telèfon els haguera “llegit”? Doncs aquesta és la principal funcionalitat d’aquesta tecnologia: portar-nos a la pàgina web d’una empresa, mitjançant una inferfície física de la manera més barata i senzilla possible. Veritat que sembla fàcil? Continueu llegint i sabreu com crear el vostre propi codi QR!

Remuntant-nos al moment exacte de la seua creació, van veure la llum del Sol per primera vegada en 1994 (carai, no semblaven tan antics, oi?) gràcies a Denso Wave, que encara sembla un nom estrany, es tracta d’una empresa japonesa. Tanmateix, no va arribar a l’èxit fins al 2000, moment en el qual es va estimar que cada ciutadà japonés escanejava 5 codis al dia! Déu anys més tard, van arribar als Estats Units, i després a Europa.

Teniu ganes de crear el vostre codi QR, oi? Doncs en aquest pòster creat amb Piktochart us deixem les instruccions!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*