EL MÉS DEMANDAT EN EDUCACIÓ

L’educació a distància sempre ha existit, però l’educació específicament en línia arriba avui el seu major desenvolupament. Les plataformes digitals amb fòrums, vídeos, correu intern i tasques interactives han permès que l’alumne tingui una experiència molt completa.

En 2014, per exemple, la demanda d’màsters virtuals havia crescut en un 300% durant els dos anys anteriors. Ja en aquells dies, s’havien superat els inconvenients que van aparèixer en un primer boom, l’any 2000: el poc adaptats que estaven els continguts als nous formats i que es tractava d’un món eminentment desconegut.

L’entorn digital, però, és el propi dels estudiants d’avui, on se senten més còmodes i treballen amb més fluïdesa. A això s’uneix la disposició flexible del temps, el que no vol dir que no calgui treballar molt per obtenir la titulació.

Però al marge dels estudis a distància, aquestes són altres opcions demandades en educació.


Acadèmies per preparar les oposicions

Una enquesta realitzades l’any passat per GAD3 a 8.600 alumnes, va revelar que un 26% dels universitaris espanyols pretenien muntar una empresa en acabar els seus estudis o ho havien fet ja. El 25%, per la seva banda, es veia treballant en l’administració en els cincs anys posteriors. La idea d’emprendre, per tant, superava a la de preparar les oposicions, cosa que no comptava amb precedents. D’una banda, el que més es valorava era la possibilitat de ser el seu propi cap. De l’altra, la seguretat laboral que aporta tenir un lloc fix.

El nombre d’opositors, per tant, segueix sent alt, i això és una bona notícia per als centres especialitzats en preparar els candidats. Estudiar oposicions per administratiu, per exemple, és un dels serveis més demandats. Les acadèmies ofereixen el temari, una formació contínua supervisada amb proves i informació que fa a, per exemple, com millorar el barem. Una opció és estudiar oposicions per ser administratiu en MasterD, una de les més conegudes.

Però estudiar oposicions d’administratiu és només una possibilitat més. Per 2017 s’esperen convocatòries en el sector penitenciari, en el turisme, en el judicial, a Correus o en els Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat. El 2015, més de 32.000 persones es van presentar a les proves d’accés a Guàrdia Civil.


Pràctiques en empreses

Quan l’exministre d’Educació José Ignacio Wert va posar sobre la taula la Llei Orgànica per a la millora de la qualitat educativa (LOMCE), va tornar el debat entorn de la necessitat de la formació en empreses. La proposta es basava en models educatius com l’alemany, que planteja un aprenentatge dual: es buscava la implicació de les empreses en el procés formatiu per a modelar perfils adaptats al mercat laboral.

Això de la formació dual va ser un punt no exempt de polèmica. Es parlava dels perills d’una formació molt específica, massa adaptada a la variant demanda empresarial i que, en última instància, creava màquines ben programades per fer diners, i no a alumnes amb amplis coneixements en altres matèries importants per al seu desenvolupament personal. La llei va tenir altres punts polèmics com les revàlides que, de moment, estan paralitzades.


Cursos per reforçar les habilitats

Avui dia tampoc n’hi ha prou amb l’estudi d’un grau per accedir al mercat laboral. De fet, en plena adaptació a l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES), que va impulsar canvis en les metodologies docents, es va criticar molt la devaluació dels graus respecte a les velles diplomatures i llicenciatures. La manca de democràcia en el procés, l’escassa finançament públic o l’anomenada mercantilització de la universitat van ser els principals arguments dels contraris.

En tot cas, els joves se senten avui la necessitat d’estudiar un màster i / o cursos de formació per a complementar el que han après durant el grau. I, com apuntàvem, la recerca de cursos en línia és molt recurrent a Internet. Cursos molt demandats són els d’auxiliar d’infermeria, entrenador personal o els
Cursos per reforçar les habilitatsrelacionats amb el màrqueting digital i la publicitat.

Al marge de la formació específica, es valoren bé, per exemple, les aptituds comunicatives i la capacitat de trobar recursos a la web. Un exemple són les plantilles per a presentacions com les Google Slides, disponibles en slides power. Actualment, s’han convertit en una eina indispensable a l’hora de fer presentacions. Amb Slides Power, pots fer que la teva presentació sigui molt més dinàmica i donar suport les teves idees amb aquesta magnífica eina visual. Sens dubte, un aliat indispensable en comunicació empresarial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*