L’IES BALEARS ES CONVERTIX EN ESCOLA D’IDIOMES.

Resultado de imagen de Educación convierte un instituto de València en escuela de idiomas

La Conselleria d’Educació tancarà el proxim curs l’Institut d’Educació Secundaria Balears, un centre d’ensenyança publica en mes de 30 anys d’història que conte aquest curs en 350 alumnes i 43 professors d’Educació Secundaria Obligatoria (ESO), Bachillerat i FP Bàsica. L’objectiu del departament del Conseller VICENT MARZÀ és transformar aquest institut del 66 de l’avinguda Balears en la segona Escola Oficial d’Idiomes (EOI) de València.

El claustre docent i els alumnes del suprimit IS Balears s’integraran en el veï IS Diestricte Marítim, en el 62 de la mateixa avinguda i a l’oest del carrer MENORCA. El MARÍTIM ya supera els 700 estudiants per lo que passarà a convertir-se en un Macrocentre d’al voltant de 1.100 adolescents. Tindrà set llinies d’ESO (28 unitats) i cinc de Bachillerat (10 unitats), ademes de FP Bàsica.

La consellería va reunir als equips directius dels instituts per comunicar-les la supresió del IES Balears, que des del curs 2013-14 funciona per les vesprades com aulari de la EOI de València en sustitució del IES Sorolla. La Consellería del PP va habilitar el Balears per allotjar 26 grups de l’Escola d’Idiomes amb capacitat de 800 estudiants.

«Estem organitzant el nou mapa d’EOI i per a València s’ha estudiat el cas i s’ha vist que l’IES Balears reunix les condicions per a convertir-se en la segona EOI que necessita la ciudad», subratllen fonts d’Educació. Asseguren que l’IES Marítim «está molt pròxim (menys de 300 metres) i té la capacitat d’integrar l’alumnat i el professorat del Balears amb total garantía».

Reforma integral pendent

El Balears té pendent la seua reforma integral des del pla «Creaescola» de 2004 i inclús el PP va arribar a col·locar en vespres de les eleccions autonòmiques de 2007 un cartell de «Açí el teu nou institut» anunciant les obres. Algo que tampoc està inclòs en el mapa escolar presentat pel Consell del Botànic fa més d’un anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*