APRENENTATGE PER PROJECTES

Bon diumenge! Avui us portem un nou mètode basat en l’aprenentatge per projectes, també conegut com a ABP. Segurament, es porta a terme en les vostres escoles o instituts, o haureu sentit parlar d’ell alguna vegada. Continua llegint si vols veure el catàleg ISSUU que hem fet explicant-vos en què consisteix!

La nova metodologia de l’aprenentatge per projectes està arribant amb força a la nostra societat, i una evidència innegable d’açò és que cada vegada més escoles escollen aquesta opció a l’hora d’impartir classes en les seues aules. A més a més, és un plantejament que ofereix més avantatges educatius que les assignatures tradicionals: els motiva i els ajuda a connectar coneixements. L’acceptació és tal, que en una recent entrevista un alumne gironí de 4t d’ESO va confessar que preferia treballar per projectes, perquè l’ajudava a aprendre coses que el serviran per  a la vida real i el motivaven.

El treball per projectes ha relegat les assignatures a un terç de l’horari en alguns centres educatius, com el Sils, i cada vegada guanya més terreny, segons els experts, a la clàssica organització de les matèries. «El coneixement no és alguna cosa separada que es baste a si mateixa, sinó que està immers en un procés mitjançant el qual la vida se sosté», són les paraules del pedagog americà John Dewey, que la directora d’un institut adapta al segle XXI dient que «volem futurs ciutadans que sàpien relacionar aprenentatges, que siguen capaços de treballar en equip, d’innovar, d’adaptar-se als canvis i comunicar-se bé».

Els projectes són només la palanca que permet a molts docents transformar els aprenentatges dels seus alumnes en una activitat més motivadora, cooperativa i significativa. Aquesta metodologia dóna resposta a la freqüent pregunta que  es fan normalment els estudiants: «per a què em servirà a mi aprendre això?», ja que els projectes sí que donen sentit al seu aprenentatge.

Ara sí, ací teniu un catàleg ISSUU:

http://www.eldiario.es/catalunya/Adios-asignaturas-proyectos-convence-escuelas_0_380762408.html

A continuació us mostrem un slider amb dos vídeos interessants sobre aquest tema:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*