MOOCS

MOOC és l’acrònim en anglès de Massive Online Open Courses (o cursos online massius i oberts). Els cursos massius no han estat altra cosa que l’evolució de l’educació oberta a internet. Tots els mesos més de 700 universitats de tot el món, ofereixen centenars de cursos gratis.

La seva història comença, d’una forma més o menys intencionada, l’any 2008. George Siemens i Stephen Downes van crear el que podria ser el primer MOOC: “Connectivism and Connective Knowledge (CCK08)”. Sorpresos per l’acollida que van tenir,  aquest grup va seguir oferint multitud de cursos oberts.

La gran força dels MOOC resideix en la seva capacitat d’unir nodes de coneixement. Des d’una concepció connectivista, on la creació del coneixement es basa en l’establiment de connexions, està clar que com més gran sigui el nombre de nodes, més possibilitats d’aprenentatge hi ha en un curs determinat. Per tant, el canvi des de les plataformes educatives tancades a entorns d’aprenentatge oberts ha suposat la possibilitat que milers de persones de tot el món segueixin diferents iniciatives educatives.

Veieu l’enllaç de Miriadax  on hi ha MOOCS de diferents categories.

miriadax

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*