ACTIVITATS EXTRAESCOLARS

Les activitats extraescolars milloren el nivell educatiu, les relacions interpersonals i augmenten la motivació dels alumnes. D’altra banda, en molts casos, les activitats extraescolars han estat utilitzades per molts pares per millorar el rendiment escolar dels seus fills o per controlar i gestionar el seu temps d’oci.

Les activitats extraescolars  tenen com a objectiu descobrir i potenciar les seues capacitats, talents, habilitats i destreses en els àmbits esportius i culturals, des de l’adquisició dels valors i actituds necessaris per a la convivència reflectits en el nostre caràcter propi.

Les activitats esportives afavoreixen la concentració, promouen un estil de vida saludable i repercuteixen de forma beneficiosa en els processos d’aprenentatge. A més a més, els xiquets desenvolupen valors com l’esperit de superació, la companyonia, l’autocontrol i la tolerància a la frustració.

patinaje

Per altra banda, en les activitats de tipus acadèmic es recolza als xiquets amb problemes d’aprenentatge i es reforça l’estudiat en classe. A més, els alumnes amb ganes de saber coses noves sadollen la seua curiositat i, en general, obtenen millors resultats en totes les matèries, ja que es reforça l’aprés en l’aula de forma lúdica. Per altre costat, en les de tipus artístic es potencien les destreses manuals i la motricitat i s’afavoreix l’expressió de sentiments. Diversos estudis afirmen que els alumnes que es decanten per activitats musicals aconsegueixen millors resultats en l’àrea de matemàtiques perquè contribueixen al desenvolupament de la creativitat i imaginació.

Si vols saber més, llegeix aquest article en el qual es fa un estudi de com afecten les activitats extraescolars al rendiment dels alumnes!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*